Aandachtspunten Bedrijfsovername

Bij bedrijfsovername kan het zijn dat u uw bedrijf wilt verkopen, maar u kunt ook op zoek zijn naar een passend bedrijf om te kopen. Een aanlooptijd voor een bedrijfsovername is gemiddeld vijf jaar. Een overname biedt bijvoorbeeld de mogelijkheid tot het verkrijgen van toegang tot nieuwe technologie, licenties, netwerk en een groter marktaandeel. Bedrijfsovername. Op het moment dat u als werknemer de organisatie waar u werkzaam bent geheel of gedeeltelijk wilt overnemen of u wilt als ervaren manager de eerste stappen als zelfstandig ondernemer zetten door de overname van een bestaande onderneming, dan spreken wij van respectievelijk management buy-out en management buy-in.

Bedrijfsovernames, zowel aankoop als verkoop, komen in vele vormen voor. Onze adviseurs staan voor u klaar om u tijdens het hele bedrijfsovername proces te voorzien van deskundig advies en ondersteuning. Daarnaast mag de werkgever in sommige gevallen tornen aan de arbeidsvoorwaarden nadat de bedrijfsovername heeft plaatsgevonden. Hiermee kunt u samen met de verkoper bepalen wat u overneemt.

In de praktijk is een dergelijke lange voorbereidingstermijn voor een bedrijfsovername meestal niet haalbaar. De onderhandelingen met betrekking tot de bedrijfsovername vinden plaats gedurende het gehele proces. DutchGeen enkele tienjarige gaat rechten studeren om zich bezig te houden met fusies en bedrijfsovernames. Wij begeleiden u graag bij de bedrijfsovername. Meestal blijft de verkoper enige tijd verbonden aan het bedrijf om continuïteit te hebben alsmede om zelf invloed te hebben op de hoogte van het bedrijfsresultaat.

U bent op zoek naar informatie over de financiering van uw bedrijfsovername? U zult een overdrachtsprijs overeen moeten komen waarbij de fiscus in de gaten houdt of dit bedrag niet te laag is. Er is verschil tussen de verschillende soorten van bedrijfsovername binnen de familie. Bedrijfsovername heeft bijvoorbeeld gevolgen voor de verzekering van het bedrijfspand , de inventaris en de goederen Beoordeel of alles nog in goede staat is en aan alle wettelijke voorschriften en keurmerken voldoet.

Ook in een later stadium van een proces, bij voorbeeld doordat de koper de financiering niet bij elkaar krijgt of doordat partijen het niet eens worden over de omgang met de uitkomsten van het due dilligence (boekenonderzoek) of inhoud van de overnamecontracten. DutchDe Amerikaanse staat Delaware kent bijvoorbeeld een relatief restrictieve wetgeving op het gebied van bedrijfsovernames.

U kunt beter niet weigeren mee over te gaan, want u blijft dan niet in dienst bij uw oude werkgever. Voordat je stappen gaat ondernemen om de overname daadwerkelijk te realiseren, moet je de desbetreffende onderneming eerst volledig laten doorlichten - het zogenoemde due diligence onderzoek, ook wel bekend als het boekenonderzoek Dit uitgebreide onderzoek doe je niet zelf, dat laat je uitvoeren door een accountant of bedrijfsjurist.

Indien de verkoper hier welwillend tegenover staat, kan een overname op deze wijze vaak succesvol gerealiseerd worden. Wanneer u het bedrijf van uw werkgever over gaat nemen zult u met veel zaken rekening moeten houden. Parallel aan het boekenonderzoek wordt er door de koper (en soms ook door de verkoper) gekeken het invullen van de overnamefinanciering. In deze belangrijke fase stellen wij samen met u een uitgebreid kopersprofiel op. Deze intensieve fase heeft tot doel het idee dat bij u leeft te vertalen naar criteria waaraan het bedrijf bij een bedrijfsovername moet voldoen.

De jongerencoach kijkt mee of je op het goede spoor zit, ondersteunt je bij je persoonlijke ontwikkeling en kan je ook helpen bij het opstellen van een bedrijfsplan. Voor vele verkopers is een overname van het bedrijf iets waarmee ze nog niet eerder te maken hebben gehad. Tijdens deze fase in het proces van een bedrijfsovername zijn de potentiële overnamekandidaten vastgesteld en worden deze benaderd.

• moet vanwege een verwachte bedrijfsovername de administratie of het managementinformatiesysteem opnieuw worden ingericht. Om de bedrijfsovername soepel en succesvol te laten verlopen is het raadzaam om deskundige en professionele begeleiding in de arm te nemen. Een ‘uitruil' van arbeidsvoorwaarden is in beginsel niet toegestaan bij een bedrijfsovername die als overgang van onderneming moet worden aangemerkt.

Vooraf vindt er een waarde-inschatting plaats om te beoordelen wat een potentiële vraagprijs kan zijn en voor welk bedrag u uw bedrijf wilt of kunt verkopen. Uiteindelijk is er meer richting zoon gegaan bij de overname (oa grond). Als u een vraag heeft voor onze advocaat bedrijfsovername dan kunt u deze hier stellen of ons direct bellen: 020-7400521. Op deze pagina bieden franchiseformules franchisevestigingen ter overname aan, meestal omdat de franchisenemer met pensioen gaat.

De potentiële koper kan met de verkoper specifieke afspraken maken over de overname van het personeel. Dit jaarrekening bedrijven emmeloord biedt u mooie kansen: bedrijfsovernames bieden meer garantie op succes dan zelf een bedrijf starten. Op die manier bestaat voor de verkopende partij niet het risico dat allerlei vertrouwelijke bedrijfsgegevens op straat komen te liggen als de overname uiteindelijk niet zal plaatsvinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *